Har du lyst til å reise på bilferie, men mangler egen bil? Med en leiebil kan du enkelt begynne turen selv om du ikke selv eier bil. Selvfølgelig høres det fristende ut å ha friheten til å stoppe når og hvor du vil. Likevel finnes det er også viktige ting å huske på om du vurderer å leie bil til neste ferie.

Bestill tidlig, spar penger

Det lønner seg å reservere leiebil i god tid før den planlagte ferieturen. Jo lenger du venter med bestillingen, dess større er sjansene for at det vil bli dyrere leie. Ofte er bilparken begrenset, og de beste bilene med lavest pris går først. Derfor vil du ha mulighet til å spare penger på å ta kontakt med et leiebilfirma god tid i forveien. Det anbefales også å bestille på nett i forkant, for å få de beste prisene.

Sammenlign flere utleiefirma

I tillegg til å reservere i god tid, lønner det seg også å sammenligne priser hos flere leiebilfirma. Det vil ofte være stor variasjon i pris og hvilke bilklasser som tilbys. Ofte vil også leverings- og hentested variere. Derfor er det også viktig å ta i betraktning tenkt kjørerute. Som oftest vil det prismessig lønne seg å levere bilen på samme sted som du fikk den utlevert.

Drivstoff kan koste med leiebil

Ulike selskaper opererer med ulike regler når det kommer til drivstoff. Sett deg derfor nøye inn i hvilke regler som gjelder for det firmaet du har valgt før du bestiller bil. Utleiefirmaene tar seg ofte godt betalt for å fylle på tanken din i for- og etterkant. Dermed lønner det seg som oftest å levere bilen med full tank.

Diesel eller bensin

Vær alltid oppmerksom på hvilke bilklasser som tilbys, og vurder kjørelengde og drivstofftype. Noen ganger vil det for eksempel lønne seg å leie en dieseldrevet bil i stedet for en bensinbil, for lavere kostnader. Dette til tross for at dieselbilen kanskje er en klasse større enn bensinbilen.

Husk forsikring

Dersom du vurderer leiebil, må du huske på at du må ha forsikring. Minstekravet for å leie bil er ansvarsforsikring, som dekker skader på bil, fører og passasjerer. I tillegg dekkes skader på andre gjenstander og mennesker dersom du skulle bli holdt ansvarlig for slike. Å leie bil med full kaskodekning er også å anbefale.

Det enkleste er å benytte seg av leiefirmaets forsikring. Dette kan enkelt bestilles på nett når du gjør en reservasjon. Derimot er det ofte slik at kredittkort dekker egenandelsforsikring på blant annet leiebil, dersom leien betales med det aktuelle kortet. Undersøk derfor om din bank tilbyr dette på forhånd av bestillingen.

Planlegg turen med leiebil

Alt i alt er det mye å huske på når du vurderer å bestille leiebil til bilferien. Det viktigste av alt er likevel å planlegge turen nøye. For det første bør du undersøke ulike leiebilfirma og hva de kan tilby av bilklasser og pris. For det andre lønner det seg allerede ved reservasjon å tilpasse leieforholdet til dine behov. Da vil alt ligge til rette for en fantastisk ferie på veien med mange flotte opplevelser.